Skip to main content

Dia de celebració pels fans de Bola de Drac i del doblatge en català. En data 27 de juny de 2024, els mitjans de la ccma.cat anuncien la tornada de Bala de Drac a televisió i plataformes ben aviat.

Sota el titolar de Son Goku torna a casa: “Bola de drac” es podrà veure a les plataformes 3Cat i SX3, s’amagava la notícia que tots els fans de Bola de Drac estàvem esperant. El doblatge en català de la saga Bola de Drac Super.

  • Bola de Drac Super és una saga d’anime de 131 episodis que es va emetre entre el 2015 i 2018 al Japó.
  • Aquesta saga està situada temporalment, just dos anys després de la batalla contra el Majin Buu.
  • Aquest 131 episodis estan dividits en 5 sagues: La batalla dels déus, la ressurrecció d’en Freezer, el torneig del Champa, la del Trunks del futur (Black Goku) i el torneig de poder.

Clica aquí per llegir la notícia publicada a ccma.cat

Pòster de Bola de Drac Super amb les lletres en català i el logo del X3+. Creativitat feta per La Nit Friki.

Portem anys esperant aquesta notícia i justament ara, pocs mesos després de la mort del creador de l’univers Bola de Drac, Akira Toriyama, als fans catalans ens arriba aquesta bomba. Bola de Drac torna al SX3 i doblaran Super en català.

No entrarem en detall en quina de les sagues de Bola de Drac és millor. Només volem celebrar aquesta fita que fins fa dies crèiem que trigaria bastant més en arribar.

Pels imputs que revíem del Sx3, arran de l’anunci de la tornada de One Piece a la tele i plataformes 3cat, tot apuntava a que els següents episodis d’anime en ser doblats en català, serien  els que venen a partir del 516 de One Piece. Després dun any de reposició de la sèrie d’Eichiro Oda, la sorpresa ha sigut per als fans del Goku. Arriben els 131 episodis de Super en català.

Des de La Nit Friki volem celebrar-ho igual que celebraríem nous episodis de One Piece o qualsevol altre anime que el públic esperés amb tantes ganes.

Pòster de Bola de Drac Super amb els personatges més principals de la saga.

Un 5 de juliol de 2015 s’estrenava la sèrie al Japó, estrenant un episodi cada diumenge durant 3 anys. 3 anys que per a molts van significar tornar a viure de manera nostàlgica, una sèrie que encara no tenia manga publicat i que per tant cada diumenge tindríem en primicia un nou episodi amb un contingut inèdit.

Si que parlarem de l’animació i l’estètica dels dibuixos. En els primers episodis sobretot, la sèrie feia feredat. No enteníem com un producte com Bola de Drac podia ser tant maltractat i com Toei permetia que un producte que en ocasions estava inacabat, sortís a la llum per la Tv japonesa.

Imatges d’alguns fotogrames de la sèrie. Sagues Batalla dels déus, Ressurrecció de Freezer i Trunks del futur.

Després de quasi 75 episodis amb l’animació de dubtosa qualitat, va arribar la notícia de que l’animació de la Super passava a mans d’antics animadors de Bola de Drac Z, com Yuya Takahashi, Tadayoshi Yamamuro o Naoki Take.

La millora va ser notòria i realment va coincidir en l’inici de la millor saga de totes. El torneig de poder és un multicombat entre guerrers de diferents universos on hi surtem moltíssims personatges nous. Lanimació d’aquests últims 50 episodis realment van fer que Bola de Drac Super arribés a l’episodi 131 i deixés als fans amb ganes de més. Cosa que incialment molts de nosaltres no pensàvem que la cosa millorés massa.

Imatges de fotogrames de la saga Torneig de poder, de la mà dels animadors de Bola de Drac Z.

Al 2020, als inicis de La Nit Friki, vam demanar al Marc Zanni que ens doblés un petit fragment d’un minut on surten en Goku i Black Goku. Vam agafar el tros de vídeo, el vam traduïr al català i el vam publicar a Youtube.

No va ser l’únic fragment de Bola de Drac Super que faríem e català. Al 2022 vam doblar un petit tros de l’episodi 69, on apareixen Vegeta i Arale i pel 4rt aniversari del nostre programa (març 2024) vam doblar la batalla final del torneig de poder.

Us deixem l’enllaç dels 3 fragments per si voleu fer-vos un spoiler. Però recordeu, NO SON DOBLATGES OFICIALS.

 

No hi ha més informació en relació a Quan es doblarà? Quan s’emetrà el Bola de Drac i el Z a la tv? o quant de temps la tindrem a la plataforma 3Cat i SX3?  Totes aquestes respostes suposem que les anirem tinguent al llarg de les properes setmanes.

 

Pels que volgueu saber una miqueta més del que ja sabem, el mateix dia 27 vam fer un directe a Twitch amb el Marc Zanni i vam parlar sobre la notícia. Com havia arribat i en què repercutia aquesta decició del Sx3.

Tindrem al Marc Zanni com a director de doblatge? Quines veus posarem als nous personatges que encara no han parlat mai en català?

Tot això i més coses que comentem, ho podreu veure aquí.

Comparteix aquest post

Leave a Reply