Skip to main content

El projecte

El nostre projecteLa Nit Friki és un programa on es dona veu al doblatge, a l’anime i en català. Fent especial menció a tot el que envolta a les veus de la nostra vida, fem entrevistes i tertulies amb convidats molt especials.

El projecte de La Nit Friki va néixer durant la pandèmia (març 2020) on a través d’un primer directe en el canal de Youtube del Magori, es va entrevistar a l’actor i director de doblatge Marc Zanni, conegut especialment per interpretar i donar vida a diversos personatges d’animes, com per exemple en Son Goku, Zoro, Hiroshi Nohara o Hanamichi Sakuragi.
Arrel d’aquests inicis hem anat fent entrevistes a diferents actors i actrius de doblatge i a gent relacionada amb aquest món. A mitjans de 2022, per tal d’arribar a més professionals que volen preservar la intimitat sense rebel·lar la seva imatge, es va decidir que La Nit Friki també arribés en format podcast, i decidiríem fer un programa mensual, entrevistant a algun actor o actriu.

 

Els nostres programes i on veure’ls.

  • La Nit Friki: Fem entrevistes a actrius i actors de doblatge i també a persones relacionades amb el món del manga i l’anime en català.
    Els directes els fem de forma aleatòria al nostre canal de Twitch.tv/lanitfriki. No tenim una periodicitat fixe, però intentem fer com a mínim un programa mensual. Més que entrevista, intentem fer una mica de xerrada/tertulia de manera que el convidat se senti més còmode i relaxat. D’aquesta manera el públic veu la part més humana dels actors que per a ells, han representat algun moment important durant la seva infancia.

 

  • El Pòdcast de La Nit Friki: La duració del programa ronda al voltant d’una hora on el pulmó gira entorn d’una entrevista a un/a actor o actriu de doblatge i rere aquesta entrevista fem una tertúlia distesa comentat els diferents temes que surten en l’entrevista amb el convidat. “La tertúlia cavernària”, que és el tiítol d’aquesta, sempre compta amb els diferents membres del programa i també té cortineta d’encapçalament pròpia feta per actors i actrius de doblatge professionals. Ens podeu escoltar a totes les plataformes de pòdcast. Spotify, iVoox, Youtube, Podimo, ApplePodcast, Google Podcast i Amazon Music.
Si vols estar al dia del que fem, pots escoltar els pòdcast a totes les plataformes i veure tots els vídeos de La Nit Friki al nostre canal de Youtube. També pots seguir-nos a totes les xarxes socials. Estem a X, Instagram, TikTok, Whatsapp Channels, Telegram i Discord.

El programa de La Nit Friki ha crescut amb diversos objectius:

  • Creació de contingut en català per promoure i difondre l’ús de la llengua catalana, problemàtica que existeix a casa nostra i que des d’aquest projecte es vol promocionar el seu ús.
  • Donar a conèixer el món i els professionals del doblatge en català. Fer l’apropament d’una professió desconeguda per la gent que no té relació amb aquesta i donar  reconeixement als professionals que existeixen a casa nostra.
  • Promoció i difusió del consum de productes que gaudeixen de doblatge en català.

No només donem veu al doblatge d’anime en català, sinó que també intentem acostar la professió del doblatge al públic. Com? Doncs anant a estudis de doblatge i gravant petits fragments de com es treballa quan es dobla anime en català. Hem pogut veure a actors i actrius com Marc Zanni, Marcel Navarro, Òscar Muñoz, Sani Lorenz, Sergi Mani o Marta Rodríguez mentre feien takes en sèries d’anime en català.

Les Younenki Music (Cristina Ramírez i Laia Guilanyà) són col·laboradores de La Nit Friki i formen la banda sonora del nostre programa. Donen veu en les introduccions i clausures dels nostres pòdcast i directes a Twitch i Youtube. Conegudes en el món otaku pels seus medleys d’animes en català i els concerts en directe arreu del territori, les Younenki han col·laborat al Ràndom del SX3 (TV3) i habitualment segueixen creant contingut que publiquen a les seves xarxes. Seguiu-les al seu canal de Youtube, TikTok, Instagram i X. @Younenki_Music